Bio fermentált savanyú káposztalé 700 ml - Biofood

Bio fermentált savanyú káposztalé 700 ml - Biofood Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
835 Ft (657 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 117 üveg raktáron
Gyártó: Bio Food sp. z.o.o.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Leírás és Paraméterek

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) friss bio káposzából préseléssel (nem sűrítményből) készült üdítő zöldséglé. Hozzáadott sót tartalmaz!



Az egyiptomiak a káposztának isteni erőt tulajdonítottak, az ókori görögök és rómaiak a pestist és a gyomorfekélyt gyógyították vele. A már nagyanyáink által is kedvelt, a bélrendszer seprűjének nevezett és napjainkban újra felfedezett savanyú káposzta leve számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik: segíti a fogyókúrát, jótékony hatást gyakorol a bélfalra, tehermentesíti a májat, kemopreventív anyagai miatt a rákmegelőző diéta egyik sarokköve. Magas C-vitamin tartalmát a savanyítás során sem veszíti el, ahogy egyéb fontos tápanyagait sem. Tartalmaz még B1-, E-, K-és U-vitamint, niacint, karotint, foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, folsavat, ként, klórt, jódot és nátriumot. Zsírtartalma nincs, szénhidráttartalma igen csekély. A szorulás kialakulását enyhén hashajtó hatása akadályozza meg. Természetes béltisztító, így elfogyasztása után javul a tápanyagfelszívódás. U-vitamin tartalma miatt a gyomor- és nyombélfekély gyógyulását segíti, elősegíti az egészséges gyomor nyálkahártya képződést. Nem csak C-vitamin tartalma miatt fejt ki jótékony hatást a fogínygyulladásra, hanem mustárolaj tartalma miatt is antibakteriális tulajdonságú. Kedvezően befolyásolja továbbá a vér cukor és koleszterin szintjét. A máriatövis mag olaja mellett igen hatásos az alkohol problémák miatt kialakult májbetegségek gyógyításában, vagy a nehézfém mérgezések hatásainak enyhítésében. Magnézium tartalma csillapítja a stresszt, orvosolja az alvászavart és megszünteti a depresszív, szorongásos állapotot. A vastagbél polipok kialakulását gátolja, a nőknél segíti az ösztrogén anyagcserét - ezért is alkalmas a rákmegelőző étrendbe illesztésre.




Az erjesztés, más szóval fermentálás során mikroorganizmusok (jelen esetben élő baktériumkultúrák) az anyagban lévő szénhidrátot, illetve a tápanyagokat kisebb összetevőkre bontják, hogy számukra is emészthetővé váljanak. A zamatos savanyú káposztát és kovászos uborkát is ilyen erjedési, fermentálási folyamattal állítjuk elő.

 

Az ember számtalan mikroorganizmussal él szimbiózisban, melyek többek között a bőrön, vagy a bélrendszerben segítik életünket, feldolgozó és védekező tevékenységünket. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási mód, ie. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták, ezzel készül a bor és sör is.

 

A mikroorganizmusok a folyamat során az anyagot előemésztik, így a bennük lévő tápanyagok számunkra sokkal könnyebben hozzáférhetőek. A fermentált ételeket mind a keleti, mind a nyugati kultúrákban egészségvédőként tartják számon. A fermentálás során az ételt nem teszik ki extrém hőhatásnak, és nem dúsítják káros adalékanyagokkal, így a benne lévő  vitamin és ásványianyag tartalom változatlan formában megőrzésre kerül. Ételallergiáknál, candida fertőzésnél kifejezetten ajánlott a fermentált ételek fogyasztása. Ezek az ételek tele vannak vitaminokkal, kalóriatartalmuk alacsony és a bélflórára jótékony baktériumokat tartalmaznak, illetve pozitív hatást gyakorolnak a bélfalra. A fermentált tejtermékek helyett azonban érdemesebb a zöldségféléket fogyasztani, így még a laktóz vagy kazein allergia/intolerancia sem károsítja a szervezetet, illetve nagyobb számban vannak jelen a zöldség készítményekben jótékony baktériumok. Ezek az erjesztett termékek nem csak segítik fenntartani a bélflóra sav-bázis egyensúlyát, de pótolják is a hiányzó baktériumokat.



Napi 1-2 dl zöldséglé fogyasztását javasoljuk, lehetőleg a vacsorához, lefekvés előtt. Epebetegek és puffadásra hajlamosak kisebb mennyiségben fogyasszák! Túlzott fogyasztása fáradtságot, vasfelszívódási problémát okozhat.

Felbontás után zárt palackban, hűtőben, legfeljebb 5 napig tároljuk!

Származási hely EU
Összetevők lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) bio káposztalé, só (préselt zöldséglé, nem sűrítményből készült)
Átlagos tápérték 100 ml termékben
energia 50 kJ/12 kcal
zsír 0,0 g
- telített 0,0 g
fehérje 0,2 g
szénhidrát 1,5 g
- cukor 1,0 g
0,05 g
pH 3,4-4
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő