Bio fermentált brokkolilé 700 ml - Biofood

Bio fermentált brokkolilé 700 ml - Biofood Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.125 Ft (886 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 102 üveg raktáron
Gyártó: Bio Food sp. z.o.o.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Leírás és Paraméterek

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) friss bio brokkoliból és bio fokhagymából préseléssel (nem sűrítményből) készült üdítő zöldséglé. Hozzáadott sót tartalmaz!



Az olasz broccoli szó jelentése káposztabimbó. A brokkoli - mint más keresztesvirágú zöldségek - szulforafánt tartalmaz, ami a gyomorfekélyt okozó helicobacter pylori baktérium szaporodását jelentősen visszafogja, így csökkenti a gyomorfekély kialakulásának a kockázatát.

A brokkolinak említésre méltó a kálium, kalcium, magnézium, nátrium, vas, cink és foszfor tartalma. Nyers formájában, így a fermentált levében is hordoz A, B1, B2, B6, C és E-vitamint. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. 

A brokkolinak a többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben, mivel kemopreventív (szulfaforán - gyomorra és kampferol - petefészekre ható) anyagot tartalmaz, támogatva a méregtelenítésben jelentős enzimek működését. 




Az erjesztés, más szóval fermentálás során mikroorganizmusok (jelen esetben élő baktériumkultúrák) az anyagban lévő szénhidrátot, illetve a tápanyagokat kisebb összetevőkre bontják, hogy számukra is emészthetővé váljanak. A zamatos savanyú káposztát és kovászos uborkát is ilyen erjedési, fermentálási folyamattal állítjuk elő.

Az ember számtalan mikroorganizmussal él szimbiózisban, melyek többek között a bőrön, vagy a bélrendszerben segítik életünket, feldolgozó és védekező tevékenységünket. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási mód, ie. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták, ezzel készül a bor és sör is.



A mikroorganizmusok a folyamat során az anyagot előemésztik, így a bennük lévő tápanyagok számunkra sokkal könnyebben hozzáférhetőek. A fermentált ételeket mind a keleti, mind a nyugati kultúrákban egészségvédőként tartják számon. A fermentálás során az ételt nem teszik ki extrém hőhatásnak, és nem dúsítják káros adalékanyagokkal, így a benne lévő  vitamin és ásványianyag tartalom változatlan formában megőrzésre kerül. Ételallergiáknál, candida fertőzésnél kifejezetten ajánlott a fermentált ételek fogyasztása. Ezek az ételek tele vannak vitaminokkal, kalóriatartalmuk alacsony és a bélflórára jótékony baktériumokat tartalmaznak, illetve pozitív hatást gyakorolnak a bélfalra. A fermentált tejtermékek helyett azonban érdemesebb a zöldségféléket fogyasztani, így még a laktóz vagy kazein allergia/intolerancia sem károsítja a szervezetet, illetve nagyobb számban vannak jelen a zöldség készítményekben jótékony baktériumok. Ezek az erjesztett termékek nem csak segítik fenntartani a bélflóra sav-bázis egyensúlyát, de pótolják is a hiányzó baktériumokat.



Napi 1-2 dl zöldséglé fogyasztását javasoljuk, lehetőleg a vacsorához, lefekvés előtt.

Felbontás után zárt palackban, hűtőben, legfeljebb 5 napig tároljuk!


Származási hely EU
Összetevők lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) bio brokkolilé, bio fokhagyma, só (préselt zöldséglé, nem sűrítményből készült)
Átlagos tápérték 100 ml termékben
energia 102 kJ/24 kcal
zsír 0,40 g
- telített 0,05 g
fehérje 1,40 g
szénhidrát 2,10 g
- cukor 0,60 g
1,50 g
pH 3,4-4
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő