Bio fermentált petrezselyemlé 700 ml - Biofood

Bio fermentált petrezselyemlé 700 ml - Biofood Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.125 Ft (886 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 110 üveg raktáron
Gyártó: Bio Food sp. z.o.o.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Leírás és Paraméterek

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) friss bio petrezselyemből és bio fokhagymából préseléssel (nem sűrítményből) készült üdítő zöldséglé. Hozzáadott sót tartalmaz!



A petrezselyem fő hatóanyaga az apiol és miriszticin tartalmú illóolaj, de tartalmaz káliumot, karotint, C- és E-vitamint, valamint ásványi sókat. Antiszeptikus (fertőzés ellenes), erős vizelethajtó, vérnyomás és gyulladás csökkentő, görcsoldó (sima izmoknál: méh, máj és epe), étvágyjavító, immunrendszer erősítő, nőgyógyászati panaszokat enyhítő hatású. Alkalmas vesekő, vesehomok megelőzésére, kiürítésére és a vese átmosására. A népgyógyászat afrodiziákumnak tartja a nőknél. A rákmegelőző diétában fontos szerepe van. Remek vértisztító, lúgosítja azt. Hatékony az egysejtű fertőzések (toxo-plazmózis) ellen is. Csökkenti az allergiás reakciókat, mivel gátolja a túlzott hisztamin kiválasztást. Stimulálja a pajzsmirigy és mellékvesék működését, csökkenti az inzulinérzékenységet, gátolja az ödémák kialakulását, enyhén tonizálja a szívizmot. A szem alatti karikák csökkentésére éhgyomorra javasolják fogyasztását.




Az erjesztés, más szóval fermentálás során mikroorganizmusok (jelen esetben élő baktériumkultúrák) az anyagban lévő szénhidrátot, illetve a tápanyagokat kisebb összetevőkre bontják, hogy számukra is emészthetővé váljanak. A zamatos savanyú káposztát és kovászos uborkát is ilyen erjedési, fermentálási folyamattal állítjuk elő.



Az ember számtalan mikroorganizmussal él szimbiózisban, melyek többek között a bőrön, vagy a bélrendszerben segítik életünket, feldolgozó és védekező tevékenységünket. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási mód, ie. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták, ezzel készül a bor és sör is.



A mikroorganizmusok a folyamat során az anyagot előemésztik, így a bennük lévő tápanyagok számunkra sokkal könnyebben hozzáférhetőek. A fermentált ételeket mind a keleti, mind a nyugati kultúrákban egészségvédőként tartják számon. A fermentálás során az ételt nem teszik ki extrém hőhatásnak, és nem dúsítják káros adalékanyagokkal, így a benne lévő  vitamin és ásványianyag tartalom változatlan formában megőrzésre kerül. Ételallergiáknál, candida fertőzésnél kifejezetten ajánlott a fermentált ételek fogyasztása. Ezek az ételek tele vannak vitaminokkal, kalóriatartalmuk alacsony és a bélflórára jótékony baktériumokat tartalmaznak, illetve pozitív hatást gyakorolnak a bélfalra. A fermentált tejtermékek helyett azonban érdemesebb a zöldségféléket fogyasztani, így még a laktóz vagy kazein allergia/intolerancia sem károsítja a szervezetet, illetve nagyobb számban vannak jelen a zöldség készítményekben jótékony baktériumok. Ezek az erjesztett termékek nem csak segítik fenntartani a bélflóra sav-bázis egyensúlyát, de pótolják is a hiányzó baktériumokat.



Napi 1 dl zöldséglé fogyasztását javasoljuk. Nem javasoljuk fogyasztását terhes és szoptatós anyáknak (izomösszehúzó hatása), valamint nem bakteriális eredetű vesebetegségben szenvedőknek (erős vizelethajtó hatása miatt)!

Felbontás után zárt palackban, hűtőben, legfeljebb 5 napig tároljuk!


Származási hely EU
Összetevők lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) bio petrezselyemlé, bio fokhagyma, só (préselt zöldséglé, nem sűrítményből készült)
Átlagos tápérték 100 ml termékben
energia 69 kJ/16 kcal
zsír 0,02 g
- telített 0,01 g
fehérje 0,68 g
szénhidrát 3,38 g
- cukor 2,80 g
0,02 g
pH 3,4-4
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő