Bio fermentált sárgarépalé 700 ml - Biofood

Bio fermentált sárgarépalé 700 ml - Biofood Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.260 Ft (992 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 93 üveg raktáron
Gyártó: Bio Food sp. z.o.o.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Leírás és Paraméterek

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) friss bio sárgarépából és bio fokhagymából préseléssel (nem sűrítményből) készült üdítő zöldséglé. Hozzáadott sót tartalmaz!



A sárgarépáról kevesen gondolnák, hogy nem fogyasztunk belőle eleget. Pedig előnyös hatásai miatt tudatosan iktassuk be étrendünkbe! Karotinjai (nem csak béta-karotint tartalmaz) a rákmegelőző diétában teszik értékessé, erősítik az immunrendszert és védenek a szabad gyökök károsító hatásaival szemben. A népi orvoslás általános erősítő szerepet tulajdonított neki, de használták szem-, bőr-, máj- és epebántalmak esetén, valamint vizelethajtóként. Szárított leveléből főzött teát vérnyomás csökkentésre ajánlották.

Egyes vizsgálatok kimutatták, hogy azoknál a népeknél, melyek tápláléka bővelkedik karotinban, kisebb a rákos megbetegedések, különösen a tüdőrák aránya. A hámeredetű légúti, tüdő, gyomor, vastagbél, méhnyak, a bőr és mell daganatok megelőzésében fontos szerepe van a béta-karotinban gazdag étkezésnek. A szervezet 6:1 arányban béta-karotinból - szükség szerint - A-vitamint állít elő, ami fontos a nyálkahártyák és a szem egészsége szempontjából. Tekintettel arra, hogy maga a vitamin túladagolható, ezáltal mérgezést válthat ki, biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása.

A sárgarépa tartalmaz továbbá kalciumot, káliumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, A-, B komplex, C-, E-, G- és K-vitamint.

A máj tisztítása a gyógyulás egész láncolatát indíthatja el, a vér savtalanításával elsősorban a máj működését segíthetjük elő, melyben jó társ a sárgarépa. Ugyanakkor a sárgarépa a nehéz fémek kiürítését is elősegíti, ami szintén a máj tehermentesítéséhez járul hozzá. A májfunkciók javításával bőrproblémáink is mérséklődhetnek. A sárgarépa erősíti a hasnyálmirigyet és a lépet.

A nyers sárgarépalével szemben a fermentáltat a szervezet jobban tudja hasznosítani, mivel könnyebben jut a benne tárolt béta-karotinhoz. A karotinok immunserkentő hatásai: fokozzák a csecsemőmirigy működését és javítják az immunválaszokat (jelentősen növelik a fehérvérsejtek számát és aktivitását - különösen a T-sejtekét).

Szilíciumtartalma kötőszövet erősítő, fokozza a kalcium anyagcserét, növelve a zsírégetés hatékonyságát, hígítja az epeváladékot, segít a székrekedés leküzdésében. Csökkenti a gyomorégést és a savtúltengést.




Az erjesztés, más szóval fermentálás során mikroorganizmusok (jelen esetben élő baktériumkultúrák) az anyagban lévő szénhidrátot, illetve a tápanyagokat kisebb összetevőkre bontják, hogy számukra is emészthetővé váljanak. A zamatos savanyú káposztát és kovászos uborkát is ilyen erjedési, fermentálási folyamattal állítjuk elő.



Az ember számtalan mikroorganizmussal él szimbiózisban, melyek többek között a bőrön, vagy a bélrendszerben segítik életünket, feldolgozó és védekező tevékenységünket. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási mód, ie. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták, ezzel készül a bor és sör is.



A mikroorganizmusok a folyamat során az anyagot előemésztik, így a bennük lévő tápanyagok számunkra sokkal könnyebben hozzáférhetőek. A fermentált ételeket mind a keleti, mind a nyugati kultúrákban egészségvédőként tartják számon. A fermentálás során az ételt nem teszik ki extrém hőhatásnak, és nem dúsítják káros adalékanyagokkal, így a benne lévő  vitamin és ásványianyag tartalom változatlan formában megőrzésre kerül. Ételallergiáknál, candida fertőzésnél kifejezetten ajánlott a fermentált ételek fogyasztása. Ezek az ételek tele vannak vitaminokkal, kalóriatartalmuk alacsony és a bélflórára jótékony baktériumokat tartalmaznak, illetve pozitív hatást gyakorolnak a bélfalra. A fermentált tejtermékek helyett azonban érdemesebb a zöldségféléket fogyasztani, így még a laktóz vagy kazein allergia/intolerancia sem károsítja a szervezetet, illetve nagyobb számban vannak jelen a zöldség készítményekben jótékony baktériumok. Ezek az erjesztett termékek nem csak segítik fenntartani a bélflóra sav-bázis egyensúlyát, de pótolják is a hiányzó baktériumokat.



Napi 1-3 dl zöldséglé fogyasztását javasoljuk.

Felbontás után zárt palackban, hűtőben, legfeljebb 5 napig tároljuk!


Származási hely EU
Összetevők lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) bio sárgarépalé, bio fokhagyma, só (préselt zöldséglé, nem sűrítményből készült)
Átlagos tápérték 100 ml termékben
energia 155 kJ/37 kcal
zsír 1,00 g
- telített 0,08 g
fehérje 0,50 g
szénhidrát 8,00 g
- cukor 7,70 g
0,40 g
pH 3,4-4
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő