Bio fermentált uborkalé 700 ml - Biofood

Bio fermentált uborkalé 700 ml - Biofood Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.125 Ft (886 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 109 üveg raktáron
Gyártó: Bio Food sp. z.o.o.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Leírás és Paraméterek

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) friss bio uborkából és bio fokhagymából préseléssel (nem sűrítményből) készült üdítő zöldséglé. Hozzáadott sót tartalmaz!



A fermentált (kovászolt) uborka préselt leve gazdag A-, B- és C-vitaminban. Magas kálium-, magnézium- és szilíciumtartalma révén megfiatalítja a fáradt bőrt. Kalóriatartalma rendkívül alacsony, így segíti az egészséges fogyást és megakadályozza a puffadás, székrekedés és más emésztési problémák kialakulását. 3 olyan fontos vegyületet is tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak a mell-, a petefészek-, és a prosztatarák megelőzésében; továbbá egy olyan hormont, mely fontos szerepet játszik a hasnyálmirigy inzulintermelésében. A benne lévő természetes szterolok csökkentik a koleszterinszintet. Az uborkában lévő nagy mennyiségű kálium, magnézium pedig fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában. A friss uborkalé erősíti az ínyt, a benne lévő fitovegyületek pedig csökkentik a rossz leheletet. Az uborkában lévő kovasav erősíti a körmöket és fényessé varázsolja a hajat, a benne lévő kénvegyületek pedig a haj növekedését segítik. Az uborkában található értékes vegyületek erősítik a kötőszöveteket, gyógyítják a sérült ízületeket. Sárgarépával együtt alkalmazva csökkenti a vér húgysavszintjét, ami köszvény esetén igen jótékony hatású, elősegíti a vesék normális, egészséges működését. Viszonylag magas B-vitamin- és elektrolit tartalma révén jótékony hatású másnaposság esetén, csökkenti a reggeli fejfájás kialakulását.



Az erjesztés, más szóval fermentálás során mikroorganizmusok (jelen esetben élő baktériumkultúrák) az anyagban lévő szénhidrátot, illetve a tápanyagokat kisebb összetevőkre bontják, hogy számukra is emészthetővé váljanak. A zamatos savanyú káposztát és kovászos uborkát is ilyen erjedési, fermentálási folyamattal állítjuk elő.



Az ember számtalan mikroorganizmussal él szimbiózisban, melyek többek között a bőrön, vagy a bélrendszerben segítik életünket, feldolgozó és védekező tevékenységünket. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási mód, ie. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták, ezzel készül a bor és sör is.



A mikroorganizmusok a folyamat során az anyagot előemésztik, így a bennük lévő tápanyagok számunkra sokkal könnyebben hozzáférhetőek. A fermentált ételeket mind a keleti, mind a nyugati kultúrákban egészségvédőként tartják számon. A fermentálás során az ételt nem teszik ki extrém hőhatásnak, és nem dúsítják káros adalékanyagokkal, így a benne lévő  vitamin és ásványianyag tartalom változatlan formában megőrzésre kerül. Ételallergiáknál, candida fertőzésnél kifejezetten ajánlott a fermentált ételek fogyasztása. Ezek az ételek tele vannak vitaminokkal, kalóriatartalmuk alacsony és a bélflórára jótékony baktériumokat tartalmaznak, illetve pozitív hatást gyakorolnak a bélfalra. A fermentált tejtermékek helyett azonban érdemesebb a zöldségféléket fogyasztani, így még a laktóz vagy kazein allergia/intolerancia sem károsítja a szervezetet, illetve nagyobb számban vannak jelen a zöldség készítményekben jótékony baktériumok. Ezek az erjesztett termékek nem csak segítik fenntartani a bélflóra sav-bázis egyensúlyát, de pótolják is a hiányzó baktériumokat.



Napi 1-2 dl zöldséglé fogyasztását javasoljuk, lehetőleg a vacsorához, lefekvés előtt.

Felbontás után zárt palackban, hűtőben, legfeljebb 5 napig tároljuk!


Származási hely EU
Összetevők lakto-fermentált (tejsavas erjesztésű) bio uborkalé, bio fokhagyma, só (préselt zöldséglé, nem sűrítményből készült)
Átlagos tápérték 100 ml termékben
energia 45 kJ/11 kcal
zsír 0,10 g
- telített 0,03 g
fehérje 1,00 g
szénhidrát 0,90 g
- cukor 0,50 g
0,02 g
pH 3,4-4
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő