Eritritol - eritrit 2000 g - Drogstar

Eritritol - eritrit 2000 g - Drogstar

Ár:
2.540 Ft (2.000 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: 80 csomag raktáron
Gyártó: Drogstar Kft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

 

Az eritritol (eritrit) természetes édesítőszer. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze. Jól kombinálható más édesítőszerekkel.

 

Nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe csak egyszeri nagy mennyiség (több mint 0,5 g/testsúly kg) fogyasztása esetén jut, így nincs puffasztó és hashajtó hatása, mint más cukoralkoholnak. A felszívódott mennyiségnek több mint 90 %-a változatlan formában távozik a szervezetből a vizelettel 24 órán belül, emiatt energiatartalma igen csekély (20 kcal/100 g). Glikémiás indexe 0-nak tekinthető, mert az inzulintermelésre gyakorlatilag nincs hatással, így cukorbetegek is fogyaszthatják.

 

A többi cukoralkoholhoz hasonlóan nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Gátolja a gombaszaporodást, így candida diétások is fogyaszthatják.

 

A sütőiparban hosszabban tartó frissességet és puhaságot, ezáltal (és gombaellenes hatása révén) hosszabb eltarthatóságot kölcsönöz a termékeknek.

 

Az EU-ban 2003 óta van forgalomban.

 

Összetevők eritritol
Származási hely EU
Glikémiás indexe
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 83,68 kJ/20 kcal
Zsír 0 g
Fehérje 0 g
Szénhidrát 100 g
0 g