A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. Segít megelőzni néhány igen súlyos betegséget, beállíthatjuk vele ideális testsúlyunkat, segítségével megőrizhetjük egészségünket. Segíti a megfelelő bélműködést, késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos savtúltengés ellen, érfal erősítő, kedvezően hat a vércukorszintre, erősíti látásunkat, és még a fogszuvasodást is megelőzhetjük vele. A kendermag kitűnő Omega-3 és Omega-6 zsírsav-, fehérje- és rostforrás, ezeket az emberi szervezet számára ideális arányban tartalmazza. Olajtartalma magasabb a liszténél. Ezen felül a kendermag tartalmaz GLA-t, mely segíthet a gyulladásos folyamatok enyhítésében és a nőknek a mestruációs panaszok kezelésben. Ideális a vegán életmódnál, mivel tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat.